FAQ

progold acrylaatkit noncrack
Graco Ultra Handheld

Zie hieronder de vaak gestelde vragen:

Wat kost muren spuitwerk?

Kiest u voor pakket 1 dan kost het spuitwerk tussen de 7 en 9 euro exlusief btw per M2. Wanneer u voor pakket 2 kiest en dus zelf alles afplakt worden er goedkopere prijzen aangeboden.

=> Klik hier om de kosten per pakket te zien.

Voer je naast muren spuitwerk ook andere werkzaamheden uit?

Naast het spuiten van wanden en plafonds voer ik ook andere werkzaamheden uit. Zoals het spuiten van houtwerk. Denk aan deuren, kozijnen, trappen, plinten etc.

Voor het spuiten van houtwerk gebruik ik spuitbare lakverf van Sigma. Sigma S2u Nova Spray Satin is een verf waar ik vaak mee werk.

Welke spuitmachines gebruik je?

Ik gebruik professionele spuitmachines van Graco. Het amerikaans bedrijf Graco levert topkwaliteit apparatuur. Voor het latex spuiten van muren en plafonds gebruik ik de Graco st max 595 pc pro. Als er klein houtwerk gespoten moet worden gebruik ik de Graco ultra handheld.

Bij andere spuiters zie ik erg goedkope prijzen, hoe is dat mogelijk?

De spuiters die erg goedkope prijzen aanbieden werken vaak met een goedkopere latexverf. Of u komt erachter nadat u de offerte heeft gekregen, het latex spuiten veel meer gaat kosten. Zelf werk ik met een kwalitatieve goede latex verf, Sigma Superlatex Schrobklasse 1. Daar is de prijs dan ook naar.

Welke btw tarieven worden gebruikt?

Zodra u een woning heeft dat ouder dan 2 jaar is komt er 9% btw bij. Heeft u een net opgeleverde nieuwbouwwoning, dan is het btw bedrag 21%. Wanneer u een bedrijfspand heeft dan is het btw tarief altijd 21%.

Kit je ook hoeken/naden?

Ja zeker, bij alle muren spuitwerk opdrachten kit ik alle hoeken en naden. Om er zeker van te zijn dat de kitnaden later niet open schieten gebruik ik de Non Crack acrylaatkit van Progold. Een goede kit dat scheuren in de kit voorkomt.

Welke latex gebruik je?

Ik gebruik de Sigma Sigmatex Superlatex schrobklasse 1 latexverf. Dit is een latexverf die goed reinigbaar is. Heeft u last van nicotine aanslag? Zo ja, dan word er een duurdere latexverf gebruikt van Sigma. Dit is de Sigma StainAway latexverf.

Waar in Nederland ben je werkzaam?

Ik ben vooral actief in Zuid holland, Noord holland en Utrecht. Woont u wat verder dan is dit geen probleem. In de buurt van uw adres kan altijd een verblijf worden geboekt.

Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht, wat raad jij aan?

Als eerst gefeliciteerd met de nieuwbouwwoning. De muren van een nieuwbouwwoning worden meestal kaal opgeleverd. Ik raad aan om deze muren netjes te laten stuccen of te laten behangen met renovlies behang.

Zodra je er toch voor kiest om latex te spuiten op kale betonnen muren, is de kans groot dat je na het muren spuitwerk een hoop kleine gaten in de muur ziet.

Laat u alles stuccen of behangen met renovlies, dan zijn er geen gaten meer te zien en zal het eindresultaat fantastisch zijn.

=>> Klik hier om de latex spuit prijzen per m2 te zien:

Doe je ook andere werkzaamheden?

Naast latex spuiten doe ik ook klein hout spuitwerk. Denk aan het spuiten van deuren, trappen, kozijnen etc. Het spuiten van klein houtwerk doe ik trouwens met een Graco handpistool. De Graco Ultra Handheld om precies te zijn:

Mijn muren zijn gestuct, kan je komen om het muren spuitwerk uit te voeren?

Een stukadoor kan een muur of plafond op verschillende manieren afleveren. Behangklaar of sausklaar.

Zodra de muur behangklaar is opgeleverd kan ik geen muren spuiten. Omdat je dan na het spuiten dan nog allemaal piepkleine gaten kan zien. Bij sausklaar is de muur wel klaar om gespoten te worden.

Kun je de wanden en plafonds schuren?

Ja zeker, alle wanden en plafonds kunnen we glad schuren zodra deze zijn gestuct door de stukadoor. Het schuren doen we met korrel p240 om zo geen krassen te krijgen in de net opgeleverde wanden en plafonds.

Het schuren zit niet standaard bij pakket 1. Voor het schuren van je wanden en plafonds betaal je dus extra. Wanneer je wilt dat we schuurwerkzaamheden uitvoeren, geef dit dan even door tijdens het invullen van het contactformulier.

FAQ – PDF

Ik heb een pdf gemaakt met meer gestelde vragen:

pdf plaatje

=> Klik hier voor pdf muren spuitwerk rapport FAQ

Scroll naar boven